Σύγχυση με την ισοπαλία στην επίμαχη πρόταση νόμου για εκποιήσεις - Ποιες ψήφοι δεν μετρήθηκαν

Σύγχυση με την ισοπαλία στην επίμαχη πρόταση νόμου για εκποιήσεις - Ποιες ψήφοι δεν μετρήθηκαν

Σύγχυση επικρατεί μετά την ισοπαλία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της επίμαχης πρότασης νόμου για τις εκποιήσεις.

Όπως φαίνεται και στις πιο κάτω εικόνες, κατά την πρώτη ψηφοφορία για την κατ' άρθρον ψήφιση της πρότασης νόμου, φαίνεται ότι ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους δεν συμμετείχε σε αυτή, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος τάχθηκε υπέρ, όπως και οι άλλοι Βουλευτές του κόμματος, Ανδρέας Αποστόλου και Ηλίας Μυριάνθους.

Στη δεύτερη ψηφοφορία για το σύνολο των άρθρων της πρότασης νόμου, από αυτή φαίνεται να απείχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ενώ ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους τάχθηκε υπέρ.

Δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας:

Δείτε τα αποτελέσματα της δεύτερης ψηφοφορίας:

Σημειώνεται πως, το θέμα έθεσε μετά την πάροδο μίας και πλέον ώρας κι ενώ συνεχιζόταν το νομοθετικό έργο, ο κ. Θεμιστοκλέους, με το ΑΚΕΛ να κάνει λόγο για αλλοίωση της ψηφοφορίας, πυροδοτώντας την αντίδραση του ΔΗΣΥ.

Απαντώντας ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και τέως Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, έκανε λόγο για παιχνίδια. «Δεν είναι το σύστημα το λάθος, εν τα παιχνίδια. Και επειδή έμαθα να είμαι ειλικρινής και πλήρωσα το κόστος με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια μου. Αυτό το πράγμα δεν έπρεπε να περάσει και κάποιοι προσάρμοζαν τη ψήφο τους», τόνισε ο κ. Νεοφύτου.

Τελικά το θέμα έληξε με παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, η οποία υπέδειξε ότι έλεγξε το σύστημα και πως αυτό δεν έχει πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE