Δεκαεπτά μετανάστες αφίχθηκαν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου - Αναχώρησαν από το Ταρτούς της Συρίας

Δεκαεπτά μετανάστες αφίχθηκαν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου -  Αναχώρησαν από το Ταρτούς της Συρίας

Συνολικά 17 μετανάστες αφίχθηκαν στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 01:40 τα ξημερώματα της Πέμπτης 13 Ιουλίου, μετά από εντοπισμό από τα ραντάρ της Δημοκρατίας, άγνωστου στόχου σε απόσταση 8 ναυτικών μιλίων νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο να κινείται προς τις ακτές της Δημοκρατίας, άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας προσέγγισε άγνωστο σκάφος το οποίο διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για μαύρο fiberglass μήκους 6 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 17 άτομα εκ των οποίων 13 άντρες 2 γυναίκες και 2 παιδιά, όλοι από τη Συρία.

Οι ίδιοι ανέφεραν πως αναχώρησαν από το Ταρτούς της Συρίας η ώρα 2300 της 11/7/23 πληρώνοντας τρείς με τρεισήμισι χιλιάδες δολάρια έκαστος σε άγνωστο πρόσωπο.Η βάρκα μαζί με τους μετανάστες οδηγήθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι και κατά την ανάκριση τους εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 48 και 35 ετών ότι ήταν οι πλοηγοί του σκάφους.

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν το πρωί από μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου για αυτόφωρα αδικήματα και εντός της ημέρας αναμένεται να εξασφαλιστούν εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης παράνομης εισόδου προσώπων τρίτης χώρας στην Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό την αποκόμιση κέρδους και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Οι υπόλοιποι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμυθιά.  Αύριο οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τραγωδία στη Λάρνακα - Έχασε τη ζωή του 56χρονος εκπαιδευτής αλόγων σε παραλία

Τραγωδία στη Λάρνακα - Έχασε τη ζωή του 56χρονος εκπαιδευτής αλόγων σε παραλία

Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής σε παραλία στη Λάρνακα.

BEST OF TOTHEMAONLINE