Δώρος Ιωαννίδης στο Themaonline:«Καταδικαστική απόφαση και μετά αφαίρεση της άδειας για τον δικηγόρο»

Δώρος Ιωαννίδης στο Themaonline:«Καταδικαστική απόφαση και μετά αφαίρεση της άδειας για τον δικηγόρο»

«Έτυχε αρκετές φορές» δικηγόροι να εμπλέκονται σε διάφορες παρανομίες και να οδηγούνται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Κληθείς να σχολιάσει τη σύλληψη δικηγόρου (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ), ο Δώρος Ιωαννίδης, ανέφερε ότι «ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεων του. Πολύ περισσότερο ο δικηγόρος , ο οποίος είναι λειτουργός της δικαιοσύνης, κάθε υπόθεση όμως πρέπει να κρίνεται με τα δικά της περιστατικά και εξάλλου υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας,  επομένως ο οποιοσδήποτε ύποπτος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου»

Ο κύριος Ιωαννίδης, πρόσθεσε, ότι αναμένεται η καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο και μετέπειτα το θέμα θα τεθεί ενώπιον του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

«Σε περίπτωση καταδίκης δικηγόρου, για  οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα συνέρχεται το πειθαρχικό συμβούλιο των δικηγόρων και επιβάλλει ποινές, οι οποίες είναι αυστηρότατες  και έχουν σχέση με την αφαίρεση της άδειας εξασκήσεως του επαγγέλματος του δικηγόρου», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αργία ο Φαίδωνας Φαίδωνος και ο δήμαρχος Λευκονοίκου

Ραγδαίες εξελίξεις: Σε αργία ο Φαίδωνας Φαίδωνος και ο δήμαρχος Λευκονοίκου

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση του Φαίδωνα Φαίδωνος, αφού μετά την λήψη της επιστολής από την Αστυνομία, το ΥΠΕΣ προχώρησε άμεσα και έθεσε σε αργία τον ίδιο αλλά και τον δήμαρχο Λευκονοίκου.

BEST OF TOTHEMAONLINE