Συνάντηση Ιωνά Νικολάου με τον Λιβάνιο Αρχιδικαστή- Επιθυμία των δυο η συνεργασία για θέματα δικαιοσύνης

Συνάντηση Ιωνά Νικολάου με τον Λιβάνιο Αρχιδικαστή- Επιθυμία των δυο η συνεργασία για θέματα δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου συναντήθηκε με τον Αρχιδικαστή George Rezk από τον Λίβανο, ο οποίος κατά τη συνάντηση εξέφρασε την επιθυμία για συνεργασία σε θέματα δικαιοσύνης μεταξύ του Λιβάνου και της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των καλών διπλωματικών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε ότι όσον αφορά τη λειτουργία των δικαστηρίων αρμόδιο είναι το Ανώτατο Δικαστήριο, όμως το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είναι ανοικτό σε ανταλλαγή απόψεων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος τα οποία εμπίπτουν στον τομέα της αστυνομικής και της δικαστικής συνεργασίας, όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν την τρομοκρατία και τη δραστηριότητα του ISIS. O κ. Rezk αναφέρθηκε στις επιρροές επί της λειτουργίας του κράτους του Λιβάνου από την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία και στο μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα που υπάρχει προς τη χώρα του, εξαιτίας της ισχύουσας πολιτικής κατάστασης στη γειτονική Συρία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο ιδιωτικής επίσκεψης του κ. Rezk στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE