ΥΠΟΙΚ: Αλλαγές στο κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης δανείων λόγω ψηλών επιτοκίων

ΥΠΟΙΚ: Αλλαγές στο κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης δανείων λόγω ψηλών επιτοκίων

Την αλλαγή του κυβερνητικού σχεδίου επιδότησης επιτοκίων στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων, προκειμένου να συνεχίζουν να επιδοτούνται δάνεια που έτυχαν αναδιάρθρωσης λόγω των ψηλών επιτοκίων, ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κεραυνός ανέφερε πως στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης για συνέχιση της στήριξης των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων όσον αφορά την εξασφάλιση δανείων, εντός του πλαισίου των σχεδίων επιδότησης των επιτοκίων, τα οποία είναι υπό εξέλιξη εδώ και δύο χρόνια και παραμένουν για άλλα δύο χρόνια, το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα αποφάσισε την τροποποίηση σχετικής πρόνοιας όσον αφορά τον ορισμό της αναδιάρθρωσης.

Εξήγησε πως η τροποποίηση έγινε «ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία διαφοροποίησης των όρων σύναψης των δανείων αυτών, ώστε με την αύξηση των επιτοκίων να μπορούν να παραμείνουν στα υφιστάμενα προγράμματα αποπληρωμής».

«Δηλαδή τα επιτόκια και τα περιθώρια να διατηρούνται παρά τη συνεχή αύξηση των επιτοκίων», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Συντονισμός με Χριστοδουλίδη με το βλέμμα στο 2028 - Η ΕΔΕΚ ανοίγει ξανά τις πόρτες στους διαγραφέντες

ΔΗΚΟ: Συντονισμός με Χριστοδουλίδη με το βλέμμα στο 2028 - Η ΕΔΕΚ ανοίγει ξανά τις πόρτες στους διαγραφέντες

Στο ΔΗΚΟ, η νέα συνάντηση της Γραμματείας του κόμματος, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαιώνει ότι η συνεργασία με το Προεδρικό,  συνεχίζεται και αποκτά πιο οργανωμένο χαρακτήρα. Στην ΕΔΕΚ, η απόφαση για άρση όλων των διαγραφών επιχειρεί να σηματοδοτήσει μια διαφορετική επανεκκίνηση: αυτή της εσωτερικής συσπείρωσης και της επιστροφής ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν εκτός κόμματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE