Μειωμένες οι τροχαίες συγκρούσεις και οι καταγγελίες οδηγών κατά το τριήμερο

Μειωμένες οι τροχαίες συγκρούσεις και οι καταγγελίες οδηγών κατά το τριήμερο

Μειωμένες ήταν κατά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου οι τροχαίες συγκρούσεις, αλλά και οι καταγγελίες οδηγών από την Αστυνομία, η οποία ωστόσο θα βρίσκεται επί ποδός μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο οπότε και αναμένεται ότι πολλοί παραθεριστές που έχουν παραμείνει στις ορεινές και παράλιες περιοχές θα επιστρέψουν στις οικίες τους.

Ο Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι κατά το τριήμερο που πέρασε, «παρόλο που υπήρξε πυκνή τροχαία κίνηση, ο συντονισμός των Αστυνομικών Διευθύνσεων με την τροχαία αρχηγείου και συντονιστή τον ίδιο τον αστυνομικό διευθυντή, έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων». Σημείωσε επίσης το ρόλο των ΜΜΕ στην ενημέρωση των οδηγών και στη μετάδοση των συστάσεων της Αστυνομίας προς τους οδηγούς.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι υπήρξαν μικροατυχήματα, αλλά πολύ μειωμένα.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, πολλοί παραθεριστές παραμένουν στις διακοπές τους είτε σε ορεινές, είτε σε παράλιες περιοχές και αναμένεται την εβδομάδα αυτή που διανύουμε, με αποκορύφωμα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πολλοί από αυτούς να επιστρέψουν πίσω στις εστίες τους. Οπότε θα είμαστε σε εγρήγορση μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο» είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαραλάμπους.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι «υπήρξαν καταγγελίες αλλά μειωμένες σε σύγκριση με άλλες φορές, καθώς πρώτος στόχος της Αστυνομίας ήταν η ασφαλής μετάβαση των οδηγών στους προορισμούς τους, αλλά και η επιστροφή τους, δεύτερος στόχος ήταν η ασφάλεια στους δρόμους και τρίτος στόχος ο τροχονομικός έλεγχος, συστάσεις, καταγγελίες».

Οι περισσότερες καταγγελίες, είπε, αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, αλκοόλη, μη χρήση ζώνης και μη χρήση κράνους. Υπήρξαν επίσης καταγγελίες για διαγραμμένα οχήματα, οχήματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας κοκ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου  - Σήμερα  η τελετή διαβεβαίωσης

Αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου - Σήμερα η τελετή διαβεβαίωσης

Αναλαμβάνουν τη Δευτέρα τα καθηκόντά τους τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά τις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

BEST OF TOTHEMAONLINE