Γι΄ αυτό δεν πρέπει να πετάτε σκουπίδια στη θάλασσα – Δείτε τι αφαίρεσαν από το ρουθούνι χελώνας! Σφάδαζε από τον πόνο

Γι΄ αυτό δεν πρέπει να πετάτε σκουπίδια στη θάλασσα – Δείτε τι αφαίρεσαν από το ρουθούνι χελώνας! Σφάδαζε από τον πόνο

Βίντεο με μια ξεχωριστή επέμβαση σε μια θαλάσσια χελώνα, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τα σκουπίδια που πετούν οι άνθρωποι στο υδάτινο σπίτι της, έδωσε στη δημοσιότητα μια ομάδα βιολόγων.

Αποφασισμένοι να απαλύνουν τον αβάσταχτο πόνο του συμπαθούς πλάσματος, οι θαλάσσιοι βιολόγοι προσπαθούν να αφαιρέσουν από το ρουθούνι του ένα «ξένο σώμα», το οποίο αρχικά πίστευαν πως είναι κάποιο παρασιτικό σκουλήκι.

Έκπληκτοι ανακαλύπτουν τελικά πως πρόκειται για… καλαμάκι που προφανώς είχε πετάξει κάποιος ασυνείδητος στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της πρωτοφανούς… επέμβασης, το τέλος της οποίας τη βρήκε εμφανώς ανακουφισμένη, η χελώνα φτερνίζεται, δυσκολεύοντας το έργο των διασωστών της.

«Ήμασταν στον ωκεανό, πολλές ώρες μακριά από κτηνίατρο και ακτινολογικό μηχάνημα. Θα μπορούσαμε να είχαμε βλάψει τη χελώνα καθώς αυτό ήταν πάνω από τις δυνατότητές μας, ωστόσο δεν είχαμε άλλη επιλογή», ανέφερε η κα Figgener, μέλος της ομάδας των ερευνητών ανοιχτά της Κόστα Ρίκα, ενημερώνοντας τελικά για την κατάσταση της άτυχης χελώνας:

«Η αιμορραγία της σταμάτησε μετά από λίγο και πλέον είναι σε θέση να αναπνεύσει ξανά ελεύθερα»…


 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας - «Να ενισχύσουμε περαιτέρω τις εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις»

ΠτΔ: Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας - «Να ενισχύσουμε περαιτέρω τις εγκάρδιες και φιλικές σχέσεις»

Οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Πορτογαλίας, οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Λουί Μοντενέγκρο, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στη Λισαβόνα, όπου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη εργασίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE