Το εδαφικό στην ατζέντα της επόμενης συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί

Το εδαφικό στην ατζέντα της επόμενης συνάντησης Αναστασιάδη- Ακιντζί

Ανάμεσα στα κεφάλαια που θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης συνάντησης του Νίκου Αναστασιάδη με τον Μουσταφά Ακιντζί, την 1η Σεπτεμβρίου, θα είναι και το εδαφικό, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξη του στην Αγγλόφωνη εφημερίδα Cyprus Weekly, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στο παρόν στάδιο συζητούνται τα κριτήρια της εδαφικής αναπροσαρμογής, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι και η ουσία του εδαφικού.

«Όταν τα κριτήρια αυτά συμφωνηθούν, τότε θα περάσουμε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με χάρτες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στη συνέχεια θα καθοριστούν τα κριτήρια εφαρμογής του ατομικού δικαιώματος στην περιουσία.

Οι συζητήσεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα αφορούν και έννοια του όρου «σημερινός χρήστης» της περιουσίας.

«Η ελληνοκυπριακή θέση είναι ότι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τις περιουσίες τους» προσέθεσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία που αποδίδει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο δικαίωμα του επηρεαζόμενου σε δικαστική αρωγή επί του περιουσιακού, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE