Όλαφ Σολτς: Ελπίδα πως η ΕΕ μπορεί να δώσει «νέα ώθηση» για το Κυπριακό

Όλαφ Σολτς: Ελπίδα πως η ΕΕ μπορεί να δώσει «νέα ώθηση» για το Κυπριακό

Την ελπίδα πως μπορεί «να δοθεί νέα ώθηση» για την Κύπρο μέσα από τις προσπάθειες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, στο πλαίσιο αναφορών του για τις σχέσεις με την Τουρκία και την προσπάθεια βελτίωσης τους.

«Μιλήσαμε για τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Όπως όλοι γνωρίζουμε, στην Τουρκία διεξήχθησαν εκλογές και θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για να ξεκινήσουμε μια νέα καλή συνεργασία. Και αυτό ήταν επίσης αντικείμενο αποφάσεων που ελήφθησαν», σημείωσε.

«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Επιτροπή έχουν αναλάβει να υποβάλουν προτάσεις για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Τουρκία», πρόσθεσε.

«Μιλήσαμε επίσης για την Κύπρο και την Ελλάδα και ελπίζουμε ότι όσον αφορά την Κύπρο, να μπορέσουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις εξελίξεις» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προσωρινή «παύση» λόγω Πάσχα: Στη Europol τα στοιχεία για την υπόθεση «Σάντη» - Βίντεο

Προσωρινή «παύση» λόγω Πάσχα: Στη Europol τα στοιχεία για την υπόθεση «Σάντη» - Βίντεο

Σε αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται η υπόθεση της λεγόμενης «Σάντη», καθώς η Αστυνομία απέστειλε τα στοιχεία στη Europol για έλεγχο, με το πόρισμα να αναμένεται εντός ημερών.

BEST OF TOTHEMAONLINE