Γαλλία: Ο Μακρόν κατεβάζει τεθωρακισμένα στους δρόμους μετά από τις ταραχές για τη δολοφονία του 17χρονου

Γαλλία: Ο Μακρόν κατεβάζει τεθωρακισμένα στους δρόμους μετά από τις ταραχές για τη δολοφονία του 17χρονου

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατεβάζει τεθωρακισμένα μετά από τις ταραχές στη Γαλλία, μετά και από την τρίτη νύχτα χάους και βίαιων επεισοδίων που έζησε η γαλλική πρωτεύουσα και αρκετές πόλεις, μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από σφαίρα αστυνομικού.

Ο δράστης συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στην διάρκεια της νύχτας έγιναν 660 συλλήψεις.

Στο μεταξύ, «λάδι στη φωτιά» για την κλιμακούμενη βία, έριξαν βίντεο και φωτογραφίες του Εμανουέλ Μακρόν να παρακολουθεί συναυλία του Έλτον Τζον στο Παρίσι την προηγούμενη βραδιά.

Οι 40.000 αστυνομικοί που αναπτύχθηκαν σε όλη τη χώρα, με τους 5.000 μόνο στη γαλλική πρωτεύουσα δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το χάος.

Στο δυτικό παρισινό προάστιο Ναντέρ, εκεί όπου ο 17χρονος Ναέλ εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αστυνομικό, οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα, έκλεισαν δρόμους και πετούσαν πυροτεχνήματα κατά της αστυνομίας, που απαντούσε με ρίψεις δακρυγόνων.

Στο βορειοδυτικό προάστιο Κλισί, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο δημαρχιακό κτίριο.

Στις φωτιές τυλίχθηκε μεγάλο εμπορικό κέντρο κι ένα αμαξοστάσιο της παρισινής πρωτεύουσας, ενώ δεν έλειψαν και οι λεηλασίες εμπορικών καταστημάτων και σούπερ-μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Τα επεισόδια εξαπλώθηκαν και στις Βρυξέλλες, με την αστυνομία να προχωρά σε τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.