Στήριξη ΕΛΚ στην πρόταση Χριστοδουλίδη για ενεργό ρόλο ΕΕ στο Κυπριακό

Στήριξη ΕΛΚ στην πρόταση Χριστοδουλίδη για ενεργό ρόλο ΕΕ στο Κυπριακό

Τη στήριξή του στην πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, εκφράζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Όπως αναφέρει σε ψήφισμά του που υιοθετήθηκε κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το πολιτικό μομέντουμ μετά τις εκλογές στην Τουρκία, για να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό, για να τερματιστεί η μεγάλη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και να επιτευχθεί η επανένωση του νησιού».

«Καλωσορίζουμε και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για το θέμα και πιο συγκεκριμένα την πρότασή του για πιο ενεργό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του διορισμού ενός εκπροσώπου, ο οποίος θα βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών», καταλήγει το ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ αριστίνδην ο Ανδρέας Αποστόλου – Εντός Οκτωβρίου η ανακοίνωση- Τι συμφωνήθηκε με Νικόλα

Το Δημοκρατικό Κόμμα φαίνεται να ολοκληρώνει το ψηφοδέλτιό του στη Λάρνακα, με την συμπερίληψη του Ανδρέα Αποστόλου-πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ-ως αριστίνδην. Η επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται εντός Οκτωβρίου. Η επιλογή του, εντάσσεται στη διαδικασία ανασύνθεσης του ψηφοδελτίου, την ώρα που το ΔΗΚΟ επιχειρεί να βρει νέα ισορροπία μετά τις αποχωρήσεις και τις εσωτερικές διαφοροποιήσεις που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.