Ελλάδα: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Δεν θα διεκδικήσει ξανά την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Δεν θα διεκδικήσει ξανά την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε απο την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας εκλογές στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιος.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο, μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα, τόνισε.

«Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς», ανέφερε.

Αποφάσισα λοιπόν, πρόσθεσε, «να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές», είπε.

Περισσότερα σε λίγο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

LIVE: «Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ, οι τιμές στο πετρέλαιο θα πέσουν σαν πέτρα» λέει ο Τραμπ

Σε πολεμικό κλοιό βρίσκεται η Μέση Ανατολή για ακόμη μία μέρα, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την επιχείρηση του στο Ιράν για τουλάχιστον  τρεις ακόμη εβδομάδες. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline

BEST OF TOTHEMAONLINE