Ιερά Σύνοδος: Αποφάσισε παύση του Μητροπολίτη Τυχικού
Την έκπτωση του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού αποφάσισε η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία εξέτασε τις καταγγελίες που είχαν τεθεί ενώπιόν της σχετικά με τη συμπεριφορά του Τυχικού.
Η μάρτυρας είπε στη δίκη ότι είχε συναντήσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου και στο παρελθόν, καθώς είχε εξετάσει και τη Μαλένα όταν είχε πρωτοεισαχθεί στο νοσοκομείο τους. Με αφορμή τη νοσηλεία της Μαλένας, η κατηγορούμενη κλήθηκε από την πρόεδρο να δώσει διευκρινίσεις για τη νοσηλεία της.
«Η Μαλένα νοσηλεύτηκε στο Αγλαΐα Κυριακού και όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία μεταφέρθηκε στο Ελπίδα», είπε η κατηγορούμενη η οποία στη συνέχεια επέστρεψε στο εδώλιο.
Όπως περιέγραψε η γιατρός είχε εφημερία στις 26 Ιανουαρίου 2022 την ημέρα της εισαγωγής της Τζωρτζίνας: «Είχα εφημερία την ημέρα που διακομίστηκε από Πάτρα. Πληροφορήθηκα ότι θα έρθει παιδάκι για περαιτέρω διερεύνηση στο νευρολογικό κομμάτι κυρίως λόγω κάποιων επεισοδίων» περιέγραψε.
Πρόσθεσε πως η Τζωρτζίνα έφτασε γύρω στις 7 το βράδυ, εξηγώντας: «Μας είπε η γιατρός που την έφερε, λίγα λόγια για ιστορικό. Είδα τη μητέρα, έτυχε να την θυμηθώ γιατί και στο πρώτο παιδάκι την Μαλένα το είχα εξετάσει και της το είπα. Μου είπε η μητέρα ότι είχε περάσει πολλά το παιδάκι, ότι βρήκε το μωρό στη κούνια πεθαμένο και ότι έκανε ανακοπή».
Η γιατρός εξήγησε στη συνέχεια πως η μητέρα της ζήτησε η Τζωρτζίνα να νοσηλευτεί σε μονόκλινο δωμάτιο, κάτι που έγινε, ενώ πρόσθεσε πως αργά το βράδυ που πέρασε επίσκεψη από το δωμάτιο είδε και τον πατέρα εκεί. «Η μητέρα είχε ξαπλώσει δίπλα στο παιδί, σηκώθηκε και όταν τη ρώτησα μου απάντησε όλα καλά…» περιέγραψε η μάρτυρας.
Η μάρτυρας είδε ξανά τη μικρή Τζωρτζίνα το Σάββατο την ημέρα του θανάτου της.
«Είδα ξανά το παιδί το Σάββατο το πρωί που πήγα στην εφημερία. Μου είπαν πως την προηγούμενη ημέρα είχε κάνει γύρω στα πέντε επεισόδια, πως έκανε και πυρετό. Καλύφθηκε παιδί με αντιβίωση. Και τελευταίο επεισόδιο το έκανε τη νύχτα. Περάσαμε από το δωμάτιο μαζί με την ειδικευόμενη μου. Εξετάσαμε το παιδί. Συνεχίσαμε στα υπόλοιπα παιδιά. Ενδιάμεσα πήγε η ειδικευόμενη να το δει. Ήταν καλά.
Κατά τις 12:30 μπήκαμε στο δωμάτιο και αποθηκεύσαμε δεδομένα με βοήθεια νευρολόγου από το εγκεφαλογράφημα» εξήγησε η γιατρός ενώ πρόσθεσε πως η μητέρα τη ρώτησε εάν τα επεισόδια θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από την αλλαγή στη φαρμακευτική αλλαγή.
Στη συνέχεια, ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Στις 2:30 η μάρτυρας ενημερώθηκε από τη νοσηλεύτρια πως κάνει συμβαίνει με τη Τζωρτζίνα.
«Κατά τις 2:30 ακούω φωνή νοσηλεύτριας να με καλεί. Έξω, από το δωμάτιο ήταν η μητέρα, την ρώτησα αν κάνει επεισόδιο, κούνησε το κεφάλι της και άκουσα ένα ρόγχο.
Μπήκα στο θάλαμο, ήταν με στροφή κεφαλής αριστερά, ήταν σε μυδρίαση το κεφάλι της. Το στόμα της γύρω από τα χείλη ήταν μπλε. Είχα μαζί μου δύο νοσηλεύτριες. Είπε στη μία, να ρίξει το κρεβάτι για να ξεκινήσω ΑΜΠΟΥ. Η μία νοσηλεύτρια έκανε μαλάξεις.
Κάποια στιγμή ενώ έκανε μαλάξεις, με σταμάτησε η μητέρα και έβαλε μια συσκευή στο θώρακα του παιδιού για να στέλνει δεδομένα στον κ. Παπαγιάννη. Κατέβηκε και η μονάδα από τη ΜΕΘ και ξεκίνησαν τη χορήγηση αδρεναλίνης κάθε 5 λεπτά.
Περίπου στα 10 λεπτά το παιδί διασωληνώθηκε και στα 20 πρέπει να βγήκε ο επικεφαλής να ενημερώσει την μητέρα ότι δεν τα έχει καταφέρει. Εκεί του είπε πως την προηγούμενη φορά επανήλθε στη μία ώρα. Γι’ αυτό συνεχίσαμε την προσπάθεια. Στη μία ώρα και κάτι σταματήσαμε.
Εγώ ακολούθησα τον επικεφαλής που πήγε να ενημερώσει τη μητέρα, η μητέρα με ευχαρίστησε για ό,τι κάναμε για το παιδί και μου ζήτησε εάν μπορεί να μεταφερθεί το παιδί στην Πάτρα ή Γιάννενα διότι δεν εμπιστευόταν τη ιατροδικαστική Αθηνών.
Εγώ μίλησα με ένα κύριο που φτιάχνει χαρτιά και μου είπε πως δεν γίνεται και θα πρέπει οι γονείς να κάνουν ένα αίτημα στο ΑΤ όταν δηλώσουν το θάνατο», είπε η μάρτυρας περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν η μικρή Τζωρτζίνα την ημέρα του θανάτου της:
Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις της συνεργάτιδος του Αλέξη Κούγια εξήγησε στο δικαστήριο πως ήταν όταν είδε τη Ρούλα Πισπιρίγκου, αφού της είχε ανακοινωθεί ο θάνατος και του πρωτότοκου παιδιού της, «δεν είδα τα μάτια της να είναι κόκκινα, να έχει κλάψει.
Την είδα για δευτερόλεπτα, πήγαινε προς το δωμάτιο του παιδιού και με ευχαρίστησε για όσα κάναμε για παιδί… Στη συνέχεια ήρθε δύο φορές να μου ζητήσει να γίνει η μεταφορά της σορού. Μιλούσε με κάποιον τηλέφωνο, μάλλον κάποιον ιατροδικαστή.
Το ζήτησε και ο κ. Δασκαλάκης όταν ήρθε. Μου είπε η μητέρα πως δεν εμπιστεύεται εδώ. Κατάλαβα την ιατροδικαστική υπηρεσία γιατί όταν έφεραν το παιδί, μου είπε η μητέρα ότι ήταν σε αντιδικία» τόνισε η μάρτυρας.
Πηγή: newsit.gr
Νότα αισιοδοξίας στο Κυπριακό, με προσδοκίες ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες
Φέρνουν κουνούπια για να εξαλείψουν… κουνούπια - «100.000 φθάνουν αεροπορικώς κάθε βδομάδα»
Σοβαρό τροχαίο τα ξημερώματα στην Πάφο - Σε κρίσιμη κατάσταση 41χρονος μοτοσικλετιστής
Ζητούν δικαιοσύνη για τον Θανάση – Ετοιμάζουν διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις