Τα είπε με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας ο ΠτΔ – Τι συμφώνησαν για Κυπριακό

Τα είπε με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας ο ΠτΔ – Τι συμφώνησαν για Κυπριακό

Ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Ισλανδία, στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Μάρκ Ρούτε.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα  βήματα σε σχέση με την προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου και  επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός Ρούτε συμφώνησαν ότι η σχετική αναφορά για το Κυπριακό στο προσχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, επανενάρξη των συνομιλιών και επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι καθοριστικής σημασίας προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα γίνουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Λιθουανία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, εξάλλου, το Μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που άπτονται της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης το αμέσως επόμενο διάστημα στη Χάγη. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE