LIKE ONLINE

Ο Δρ. Όκταπους έγινε πραγματικότητα: Δημιούργησαν εξωσκελετό με ρομποτικούς βραχίονες

Ο Δρ. Όκταπους έγινε πραγματικότητα: Δημιούργησαν εξωσκελετό με ρομποτικούς βραχίονες

Μια χορεύτρια στέκεται ακίνητη ενώ ένα λευκό ρομποτικό χέρι υψώνεται πίσω της. Καθώς αρχίζει να κινείται, ένα άλλο λευκό άκρο εντάσσεται στη χορογραφία, δημιουργώντας μια παράσταση όπου τα βιολογικά και τα ρομποτικά της χέρια κινούνται αρμονικά σε μια σιωπηλή αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και μηχανής.

Εν τω μεταξύ, σε ένα εργαστήριο του Τόκιο, ένας Ιάπωνας καθηγητής πανεπιστημίου γελάει καθώς τέσσερα ρομποτικά άκρα κινούνται γύρω του, ενώ ο ίδιος ανοίγει τα ανθρώπινα χέρια του, μοιάζοντας σχεδόν με βιονικό αραχνοειδές σε ένα δυστοπικό μέλλον.

Ο Masahiko Inami και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο δημιούργησαν μια φορητή -και ανταλλάξιμη- συσκευή με πολλά χέρια για να εξερευνήσουν την κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ πολλαπλών χρηστών των ρομποτικών άκρων.

Τα “Jizai Arms” -που πήραν το όνομά τους από μια έννοια που υποδηλώνει περίπου την ελευθερία να κάνει κανείς ό,τι θέλει- αποτελούνται από μια φορετή βασική μονάδα με υποδοχές για έως και έξι αρθρωτά χέρια.

Δείτε βίντεο:

“Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των βραχιόνων δεν είναι απλώς ότι δίνουν στους ανθρώπους περισσότερα από δύο χέρια, αλλά ότι μπορούν να τα αφαιρούν και να τα συνδέουν για να τα μοιράζονται με άλλους ανθρώπους μέσω των υποδοχών στο πίσω μέρος“, δήλωσε ο Inami, προσθέτοντας ότι στο μέλλον θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα και άλλα προσαρτήματα όπως φτερά ή ένα drone.

Το έργο εμπνεύστηκε εν μέρει από το bunraku, μια μορφή παραδοσιακού ιαπωνικού κουκλοθέατρου, και από το διήγημα τρόμου του Ιάπωνα συγγραφέα και νομπελίστα Yasunari Kawabata για έναν άνδρα που δανείστηκε το χέρι μιας νεαρής γυναίκας και πέρασε μια νύχτα μαζί του. Σε αντίθεση με το όραμα ότι τα ρομπότ και η τεχνητή νοημοσύνη αντικαθιστούν τους ανθρώπους, το έργο της Inami επιδιώκει να διερευνήσει πώς η τεχνολογία μπορεί να λειτουργήσει ως προέκταση του ανθρώπινου σώματος.

Ο Inami πιστεύει ότι οι χρήσεις της θα μπορούσαν να κυμαίνονται από την έρευνα και διάσωση μετά από καταστροφές μέχρι νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, παρόμοιες με τον χορευτή που κινείται σε αρμονία με τη μηχανή.

Πηγή: Reuters/ertnews

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Όπως σε όλα τα προβλήματα, έτσι και η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και βίας χρειάζεται συλλογικότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο αλλά προχωρά με πρακτικές και ουσιαστικές δράσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top