Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων οι συσκευασίες εντοπίστηκαν κατά την διάρκεια διενέργειας συνήθων ελέγχων στο οδόφραγμα Δερύνειας. Οι λειτουργοί του Τμήματος εντόπισαν σε όχημα ποσότητα 10 συσκευασιών αναβολικών χαπιών των 100mg το καθένα, τα οποία μεταφέρονταν «στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό την πώληση τους», προστίθεται.
Προστίθεται ότι «τα αναβολικά χάπια κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων και παραδόθηκαν στην ΥΚΑΝ της επαρχίας Αμμοχώστου για περαιτέρω διερεύνηση».
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό «το Τμήμα Τελωνείων υπενθυμίζει ότι με βάση τους Κανονισμούς της Πράσινης Γραμμής απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά ναρκωτικών και άλλων απαγορευμένων ουσιών όπως αναβολικών ή στεροειδών χαπιών από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές».
Αναφέρεται επίσης ότι «η αγορά και κατανάλωση φαρμακευτικών προϊόντων από τις κατεχόμενες περιοχές μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην υγεία των ασθενών, αφού ενδέχεται τα σκευάσματα να μην είναι αυθεντικά ή να πρόκειται περί ψευδεπίγραφων φαρμάκων».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΠτΔ: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να συνδράμει στο Κυπριακό» - Προγραμματίζεται επίσκεψη στο Κίεβο
«Βόμβα» από Α. Δημητρίου – «Καταγγελία για στενή συνεργάτη της Υπ. Υγείας, που φέρεται να εξυπηρετεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα»
Είσαι πρόσφυγας και χρειάζεται επιδιόρθωση η κατοικία σου; Δικαιούσαι να λάβεις βοήθεια από το κράτος – Οι προϋποθέσεις και τα ποσά
Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό: Ήρθαν σε αντιπαράθεση και τους μαχαίρωσε – Σε κρίσιμη η κατάσταση 19χρονος
Αύριο οι τελικές αποφάσεις της Κυβέρνησης για συνέχιση ή μη της επιδότησης σε ρεύμα και καύσιμα - «Τα μέτρα πρέπει να είναι προσωρινά»
Με βυτιοφόρα «μπλόκαραν» το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και το Προεδρικό Μέγαρο οι πρατηριούχοι - Τι ζητούν από την Κυβέρνηση - Φωτογραφίες και βίντεο