Επανεμφάνιση Πριγκόζιν: «Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση - Θα έκλειναν τη Wagner την 1η Ιουλίου»

Επανεμφάνιση Πριγκόζιν: «Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε την κυβέρνηση - Θα έκλειναν τη Wagner την 1η Ιουλίου»

Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν, μόλις δημοσίευσε ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών, στο οποίο υποστηρίζει ότι κανείς δεν συμφώνησε να υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας και ότι η μισθοφορική του εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να σταματήσει να υπάρχει την 1η Ιουλίου.

Ξεκαθάρισε ότι δεν στόχευε τον Πούτιν όταν δήλωσε ότι τα στρατεύματά του θα πορευτούν στη Μόσχα, λέγοντας: «Δεν πορευτήκαμε για να ανατρέψουμε την ηγεσία της Ρωσίας».

Δεν θέλαμε να ανατρέψουμε τον Πούτιν

Στο 11λεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρει: «Ο στόχος της πορείας ήταν να αποφευχθεί η καταστροφή της Wagner και να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που με τις αντιεπαγγελματικές τους ενέργειες διέπραξαν τεράστιο αριθμό λαθών».

Είπε ακόμα ότι λυπάται που «έπρεπε να χτυπήσουν τη ρωσική αεροπορία» και γύρισαν πίσω «για να αποφύγουν να χυθεί αίμα Ρώσων στρατιωτών».

«Ήμασταν σε μια πορεία για να διαδηλώσουμε τη διαμαρτυρία μας, όχι για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: in.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σχέδιο δράσης μέχρι το 2030 - Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου–ΗΑΕ

ΠτΔ: Σχέδιο δράσης μέχρι το 2030 - Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου–ΗΑΕ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ Σεϊχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχίαν, σε μια κρίσιμη περίοδο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.