Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει το Κίεβο να εκσυγχρονίσει τον στρατό του

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα βοηθήσει το Κίεβο να εκσυγχρονίσει τον στρατό του

O γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεσμεύθηκε ότι η Συμμαχία θα βοηθήσει περαιτέρω την Ουκρανία να εκσυγχρονίσει τον στρατό της στη διάρκεια της συνόδου που θα διεξαχθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Ιούλιο.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel σήμερα ο Στόλτενμπεργκ επεσήμανε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα υιοθετήσουν ένα πολυετές πακέτο βοήθειας ώστε ο στρατός της Ουκρανίας να έρθει στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Συμμαχία θα βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό να κάνει τη μετάβαση από έναν στρατό που βασίζεται στο παλιό σοβιετικό μοντέλο προς μια σύγχρονη δύναμη που λειτουργεί με βάση τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ, έπειτα από μήνες στρατιωτικής εκπαίδευσης στον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία ανακτά εδάφη από τη Ρωσία. Επίσης υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς στήριξης της χώρας, ενώ τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ουκρανική αντεπίθεση, όπως το δύσκολο έδαφος και τις καλά εδραιωμένες αμυντικές θέσεις της Ρωσίας.

Τα 31 μέλη του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις 11 και 12 Ιουλίου στο Βίλνιους και αναμένεται να συζητήσουν τη συνεχιζόμενη στήριξη στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Κυπριακό: Μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες - Την Πέμπτη η συνάντηση των διαπραγματευτών

Για την Πέμπτη ορίστηκε η συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων ενόψει της 26ης Αυγούστου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE