Γέμισε η Αγία Νάπα με «μαϊμού» προϊόντα - Πόσες κατασχέσεις ειδών ένδυσης και παιχνιδιών έγιναν

Γέμισε η Αγία Νάπα με «μαϊμού» προϊόντα - Πόσες κατασχέσεις ειδών ένδυσης και παιχνιδιών έγιναν

Πέραν των 1.700 ειδών ένδυσης και παιχνιδιών, που πιστεύεται ότι είναι απομιμήσεις ειδών διαφόρων εμπορικών επωνυμιών, κατασχέθηκαν σήμερα (19/6) από την Αστυνομία και το Τμήμα Τελωνείων, μετά από συντονισμένη επιχείρηση έρευνας σε καταστήματα στην επαρχία Αμμοχώστου.

Η επιχείρηση έρευνας πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε τρία καταστήματα στην Αγία Νάπα, γύρω στις 11.00 πριν το μεσημέρι, από τον Κλάδο Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων, μετά από πληροφορίες που είχαν ληφθεί για την πώληση απομιμήσεων.

Από το ένα κατάστημα κατασχέθηκαν 609 είδη ένδυσης και παιχνίδια, από το δεύτερο κατάστημα κατασχέθηκαν 907 είδη ένδυσης, ενώ από το τρίτο κατάστημα κατασχέθηκαν 202 είδη ένδυσης, με τον συνολικό αριθμό των κατασχεθέντων προϊόντων να ανέρχεται στα 1,718.

Από τον προκαταρκτικό έλεγχο που έγινε από τους λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα που κατασχέθηκαν είναι απομιμήσεις. Παραλήφθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, που λόγω αρμοδιότητας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η σημερινή επιχείρηση έρευνας εντάσσεται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που σκοπό έχει την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης εμπορευμάτων που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.