Προθεσμία για να απολογηθεί σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη έλαβε ο Διευθυντής Συντήρησης του ΟΣΕ

Προθεσμία για να απολογηθεί σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη έλαβε ο Διευθυντής Συντήρησης του ΟΣΕ

Προθεσμία ζήτησε και πήρε προκειμένου να απολογηθεί ο πρώτος εκ των πέντε στελεχών του ΟΣΕ που κλήθηκε για απολογία σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων & Ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ, Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο οποίος εμπλέκεται στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και κατηγορείται για το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών πήρε προθεσμία από τον εφέτη ανακριτή Λάρισας.

Παράλληλα, ο εφέτης ανακριτής καλεί τις επόμενες ημέρες επιβάτες της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι συμμετείχαν στην διάσωση και την βοήθεια άλλων επιβατών, ώστε να συνεισφέρουν στην έρευνα της υπόθεσης.

Τέλος, ο δικηγόρος του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας που έχασε τη ζωή του κατά το δυστύχημα ζήτησε από τις δικαστικές αρχές όλες τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έγιναν το βράδυ της μοιραίας νύχτας του δυστυχήματος.

Σημειώνεται, πως η έρευνα για τα αίτια και τις ευθύνες του δυστυχήματος συνεχίζονται από τον ανακριτή, ενώ δεν αποκλείεται να ασκηθούν στο μέλλον και άλλες διώξεις σε πρόσωπα που έχουν ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.

 

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE