Ανήλικοι επιρρεπείς στον διαδικτυακό τζόγο - Δημιουργούν λογαριασμούς με στοιχεία των παππούδων τους

Ανήλικοι επιρρεπείς στον διαδικτυακό τζόγο - Δημιουργούν λογαριασμούς με στοιχεία των παππούδων τους

Τρόπους να παρακάμψουν τους «φραγμούς» που θέτουν τα διάφορα συστήματα ηλεκτρονικού τζόγου βρίσκουν ανήλικοι στην Κύπρο.

Το θέμα συζήτησαν ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, και ο βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

Όπως σημείωσε ο Νίκος Κέττηρος έφτασαν στα αυτιά του πληροφορίες ότι ανήλικοι, του γυμνασίου και λυκείου, ασχολούνται με τον διαδικτυακό τζόγο. «Όταν ζητείται από την πλατφόρμα να καταχωρηθεί η ταυτότητα, ένας λογαριασμός, μια φωτογραφία, αυτά τα παιδιά, που παίζουν την τεχνολογία στα δάχτυλά τους, πηγαίνουν στον παππού, παίρνουν τα στοιχεία του, πολλές φορές με τη συγκατάθεσή τους, και δημιουργούν νόμιμους λογαριασμούς με τα στοιχεία τους», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει φυσική παρουσία σε κατάστημα είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί κάποιο άτομο φέρνοντας για παράδειγμα όλους όσοι έπαιρναν επίδομα και εντοπίζονταν να στοιχηματίζουν από τις Υπηρεσίες Πρόνοιας.

Με τη σειρά του, ο Αλέκος Τρυφωνίδης, ανέφερε πως ο αριθμός των καταγγελιών που φτάνουν κοντά μας, τόσο από γονείς όσο και από παππούδες, είναι μεγάλος. «Είναι εθισμένοι και καθαρίζουν τους λογαριασμούς των γονιών ή φτάνουν στο σημείο να πουλούν τα πάντα», σημείωσε. «Χρειάζεται αλλαγή της νομοθεσίας για να «κόψουμε» αυτόν τον εθισμό είτε μέσω ταυτοποίησης με τραπεζικό λογαριασμό ή εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία. Η προσπάθειά μας θα είναι πολυεπίπεδη», τόνισε.

Το θέμα έχει εγγραφεί στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής και αναμένεται να οριστεί η συζήτηση στις 26 Ιουνίου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έβαλε τα αθλητικά του και συμμετείχε στην πορεία Χριστοδούλας – Μαζί του Ιωάννου και Βαφεάδης - Δείτε φωτογραφίες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Έβαλε τα αθλητικά του και συμμετείχε στην πορεία Χριστοδούλας – Μαζί του Ιωάννου και Βαφεάδης - Δείτε φωτογραφίες

Άφησε σήμερα το κουστούμι το Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και συμμετείχει στην 50η πορεία Χριστοδούλας.

BEST OF TOTHEMAONLINE