Η Ευρώπη θα επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία - «Αυτός είναι ένας πόλεμος μεγάλης σφοδρότητας»

Η Ευρώπη θα επιταχύνει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία - «Αυτός είναι ένας πόλεμος μεγάλης σφοδρότητας»

Η ΕΕ επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία για την παροχή στήριξης στην αντεπίθεση του Κιέβου κατά των ρωσικών δυνάμεων, όπως είπε σήμερα (18/6) ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν, σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

«Θα επιταχύνουμε τις προσπάθειες μας για την παράδοση όπλων και πυρομαχικών, αυτός είναι ένας πόλεμος μεγάλης σφοδρότητας στον οποίο παίζουν κρίσιμο ρόλο. Προετοιμαζόμαστε ότι ο πόλεμος θα κρατήσει πολλούς περισσότερους μήνες ή ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Μπρετόν επικαλούμενος τη δέσμευση για προμήθεια ενός εκατομμυρίου όπλων υψηλού διαμετρήματος μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Ουκρανία εξαπέλυσε αντεπίθεση για την ανάκτηση εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις και ο Αμερικανός Υπουργός, Άμυνας Λόιντ Όστιν, κάλεσε την περασμένη Πέμπτη τους συμμάχους του Κιέβου να «βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να το προμηθεύσουν με περισσότερα όπλα και πυρομαχικά.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE