Ναυάγιο στην Πύλο: Σε 9 προσαγωγές φερόμενων διακινητών προχώρησε το Ελληνικό Λιμενικό

Ναυάγιο στην Πύλο: Σε 9 προσαγωγές φερόμενων διακινητών προχώρησε το Ελληνικό Λιμενικό

Σε 9 προσαγωγές προχώρησε το Ελληνικό Λιμενικό μετά το πολύνεκρο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου. Πρόκειται για άτομα που οι αρχές θεωρούν ότι σχετίζονται με τη διακίνηση των μεταναστών.

Παραλληλα, νέα δεδομένα προέκυψαν από τις καταθέσεις των διασωθέντων, καθώς, όπως κατέθεσαν, το αλιευτικό ξεκίνησε από την Αίγυπτο και έκανε στάση στη Λιβύη προκειμένου να συνεχίσει για Ιταλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις καταθέσεις υποστηρίχθηκε ότι το πλοίο ξεκίνησε άδειο και στη Λιβύη επιβιβάστηκαν οι μετανάστες. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, στο σκάφος επέβαιναν από 500 έως 700 άτομα.

Τέλος, το ελληνικό Λιμενικό απορρίπτει τις αναφορές που έγιναν νωρίτερα μέσα στην ημέρα σχετικά με προσπάθεια ρυμούλκησης του αλιευτικού λίγο πριν το ναυάγιο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE