Νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια 325 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

Νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια 325 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Τρίτη πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια ύψους 325 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, με στόχο κυρίως την ενίσχυση της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας εναντίον των ρωσικών δυνάμεων.

Η νέα βοήθεια αφορά κυρίως εξοπλισμό αντιαεροπορικής άμυνας, πυρομαχικά πυροβολικού, αντιαρματικά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει ενισχύσει στρατιωτικά την Ουκρανία περισσότερο από κάθε άλλη στον κόσμο, αφού έχουν παραδώσει ή δεσμευτεί να παραδώσουν οπλικά συστήματας αξίας άνω των 39,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Αυτό το νέο πακέτο βοήθειας έρχεται τη στιγμή που το Κίεβο έχει εξαπολύσει αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων στη νότια και ανατολική Ουκρανία, με στόχο να απελευθερώσει τα εδάφη που έχει καταλάβει η Ρωσία.

Η Ουάσινγκτον είχε ήδη ανακοινώσει την Παρασκευή ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως για εξοπλισμό αντιαεροπορικής άμυνας.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Θανατώνονται πάνω 13.000 ζώα λόγω αφθώδους πυρετού – Έρευνες για τη «διαδρομή» από τα κατεχόμενα

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα αφθώδους πυρετού στην επαρχία Λάρνακας, εκ των οποίων το ένα είναι σε μονάδα βοοειδών και τα υπόλοιπα 10 σε μονάδες αιγοπροβάτων, ανέφερε σε σημερινή της ενημέρωση προς τα ΜΜΕ η Ανώτερη Κτηνιατρική Λειτουργός, Σωτηρία Γεωργιάδου.

BEST OF TOTHEMAONLINE