Η κ. Σταύρου είπε πως «παρόλο που η λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για τον τερματισμό της παιδικής εργασίας σε όλες τις μορφές της είναι σταθερή δέσμευση της ΕΕ και ένας από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, η πραγματικότητα είναι ότι παραμένουμε μακριά από αυτό το στόχο», προσθέτοντας πως «σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις, ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται έχει αυξηθεί σε 160 εκατομμύρια παγκοσμίως».
«Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε μορφές εργασίας που είναι ωφέλιμες για την προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών, και που δεν παρεμβαίνουν με την παιδική τους ηλικία και την σχολική τους εκπαίδευση. Ωστόσο, επικίνδυνες μορφές εργασίας που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία, την ασφάλεια και την ηθική ανάπτυξη των παιδιών θα πρέπει να εξαλειφθούν χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς ενδοιασμούς», ανέφερε η κ. Σταύρου.
Πρόσθεσε ότι «εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια παιδιά απασχολούνται με καταναγκαστική εργασία ανά το παγκόσμιο, αποτελώντας σχεδόν το 12% του συνόλου».
Η κ. Σταύρου είπε επίσης πως «ως σκιώδης εισηγήτρια σε γνωμοδότηση για την καταναγκαστική εργασία τονίζω επανειλημμένα ότι τα παιδιά πλήττονται δυσανάλογα από την καταναγκαστική εργασία και πως αυτή είναι μια διάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα, αποτελεσματικά και άμεσα».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανακρίθηκαν αρκετά πρόσωπα για τον φόνο του Κρις Χαριλάου - Αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης για να διαπιστωθεί τι όπλο χρησιμοποιήθηκε
Συνθήκες στις Φυλακές: Στο προσκήνιο ο περιορισμός Αγιάζ και η κράτηση Κώστα Παπακώστα - Το πλάνο της Κυβέρνησης για επίλυση των προβλημάτων
Εντόπισες διαρρήκτη στο σπίτι σου; Τι πρέπει να κάνεις σύμφωνα με την Αστυνομία
Είπε ότι επιχείρησαν να του ξανά κλέψουν καλώδια ο 82χρονος που πυροβόλησε τον 67χρονο φερόμενο διαρρήκτη στην Άλασσα - Φωτογραφία από το σημείο
Έτσι θέλει να γίνονται οι προσλήψεις Συμβούλων ΠτΔ-Υπουργών η Κυβέρνηση – Οι 8 προϋποθέσεις, ο μίνιμουμ μισθός και η… ομερτά