Θάνατος 22χρονου στη Λευκωσία: Φαίνεται να είχε κλαπεί ο πάσσαλος της ΑΗΚ - Σοκαρισμένη η κυπριακή κοινωνία
Σοκαρισμένη είναι η κυπριακή κοινωνία από τον θάνατο του 22χρονου Ντάνιελ, μετά από πτώση ξύλινου πασσάλου της ΑΗΚ το Σάββατο (19/4).
Ερωτηθείσα, μετά από συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, πως απαντά στις συγκεκριμένες δηλώσεις, η κ. Κουκκίδη είπε συγκεκριμένα ότι βρίσκει «ιδιαίτερα απαξιωτικές και προσβλητικές τις δηλώσεις του συγκεκριμένου κυρίου, πρωτίστως για το Ανώτατο Δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Το βρίσκω εντελώς παράδοξο», είπε, «ένας άνθρωπος, ο οποίος φιλοξενείται εδώ και χρόνια από την Κυπριακή Δημοκρατία να θεωρεί ότι οποιαδήποτε Υπουργός της Κυβέρνησης μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαστικής Εξουσίας, η οποία κινείται αυτόνομα και αυτόβουλα».
Η αρμόδια Υπουργός είπε πως αφήνει το θέμα στην κρίση του κόσμου «αν οποιαδήποτε Υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας μπαίνει σε βρώμικες συνωμοσίες, με οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση, για να παρέμβει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και αν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας με οποιοδήποτε τρόπο κάνει ανεκτές τέτοιου είδους παρεμβάσεις».
Κληθείσα να σχολιάσει άλλη δήλωση του Τσερκέζ Κορκμάζ η οποία έκανε λόγο για «παιχνίδι» από πλευράς Γερμανίας, το οποίο ήταν με συμμετοχή της Υπουργού Δικαιοσύνης, η κ. Κουκκίδη είπε: «Ουδέν αναληθέστερο και είναι ένας γελοίος ισχυρισμός».
Αλίμονο, συνέχισε, «αν σε ένα κράτος δικαίου η εκτελεστική εξουσία παρέμβαινε στο έργο του Ανωτάτου. Είναι ιδιαίτερα προσβλητικό και για το Ανώτατο Δικαστήριο να θεωρείται ότι κάποιος από την κυβέρνηση θα πάρει τηλέφωνο τους δικαστές, για να τους πει τι να αποφασίσουν. Πραγματικά λυπάμαι που ασχολούμαστε με τέτοιους κακόβουλους και ψευδείς ισχυρισμούς».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Στη δημοσιότητα η νέα λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ - Περιλαμβάνει και κυπριακά ονόματα
Κίτρινη κάρτα Χριστοδουλίδη στον Χατζηγιάννη- Τα διαδοχικά λάθη έφεραν γκρίνια
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις