Αυτό είναι το πρώτο μέτρο αντιμετώπισης υποστελέχωσης των φυλακών - Θα παρακάθονται πλέον σε ειδικές εξετάσεις οι δεσμοφύλακες

Αυτό είναι το πρώτο μέτρο αντιμετώπισης υποστελέχωσης των φυλακών - Θα παρακάθονται πλέον σε ειδικές εξετάσεις οι δεσμοφύλακες

Το πρώτο από μία σειρά μέτρων για αντιμετώπιση του ζητήματος του υπερπληθυσμού των φυλακών υλοποιήθηκε χθες με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Κατά τη χθεσινή συνεδρία του Υπουργικού, και ύστερα από εισήγηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως προς το Υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε η εξαίρεση των δεσμοφυλάκων από το απαιτούμενο της επιτυχίας σε κυβερνητικές εξετάσεις κατά τη διαδικασία πρόσληψής τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι υποψήφιοι για πρόσληψη δεσμοφύλακες θα παρακάθονται πλέον σε ειδικές εξετάσεις.

Η εξαίρεση από τις κυβερνητικές εξετάσεις αποτελούσε πάγιο αίτημα των δεσμοφυλάκων και είχε τεθεί, μεταξύ άλλων αιτημάτων, στην πρόσφατη συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης, Άννας Κουκκίδη Προκοπίου, με αντιπροσωπεία του κλάδου Προσωπικού φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ.

Με την ικανοποίηση του αιτήματος αναμένεται πως θα διευκολυνθεί η διαδικασία πρόσληψης δεσμοφυλάκων και θα επιλυθεί το πρόβλημα της στελέχωσης με την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών στις φυλακές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κοινό ανακοινωθέν: Όλα όσα συμφώνησαν Χριστοδουλίδης - Τατάρ

Κοινό ανακοινωθέν: Όλα όσα συμφώνησαν Χριστοδουλίδης - Τατάρ

Σήμερα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ερσίν Τατάρ και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν με δική τους πρωτοβουλία για να δώσουν συνέχεια στην άτυπη συνεδρίαση της Γενεύης ευρύτερης μορφής υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα.

BEST OF TOTHEMAONLINE