Μακελειό από στρατιώτη του ΟΗΕ με 5 νεκρούς

Μακελειό από στρατιώτη του ΟΗΕ με 5 νεκρούς

Ένας στρατιώτης από την Ρουάντα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία σκότωσε σήμερα 4 στρατιώτες συναδέλφους του επίσης από την Ρουάντα και τραυμάτισε 8 άλλους και στην συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουάντας.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε γύρω στις 07:45 ώρα Ελλάδος στο αρχηγείο του τάγματος από την Ρουάντα στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.

"Άρχισε αμέσως έρευνα για να βρεθεί ποιο ήταν το κίνητρο για το φονικό αυτό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρουάντας, ταξίαρχος Τζόζεφ Νζαμπαμουίτα.

"Υποψιαζόμαστε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά δεν αποκλείουμε η αιτία να είναι κάποια ψυχική ασθένεια", πρόσθεσε.

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν αμέσως σε νοσοκομείο του Μπανγκί.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος από τον Μάρτιο του 2013 που οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία προκαλώντας αντίποινα από την χριστιανική πολιτοφυλακή των αντι-Μπαλακά.

Η αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα, γνωστή ως MINUSCA, αναπτύχθηκε για να στηρίξει μια επάνοδο της σταθερότητας υπό μια μεταβατική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE