Βραζιλία: Εκτέλεσαν δημοσιογράφο που μαχόταν κατά της διαφθοράς

Βραζιλία: Εκτέλεσαν δημοσιογράφο που μαχόταν κατά της διαφθοράς

Ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στην Βραζιλία, όταν δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο στούντιο κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής του και τον γάζωσαν με σφαίρες.

Οι δύο εκτελεστές, αφού πρώτα ακινητοποίησαν τον φρουρό της ρεσεψιόν, όρμησαν στον χώρο που ο Γκλέιντσον Καρβάλιου ηχογραφούσε την εκπομπή του και διέταξαν τον τεχνικό ήχου να κρυφτεί κάτω από το τραπέζι.

Στη συνέχεια πυροβόλησαν τρεις φορές – μία στο κεφάλι και δύο στον θώρακα - τον άτυχο δημοσιογράφο που ήταν γνωστός για την σφοδρή κριτική που ασκούσε σε διεφθαρμένους πολιτικούς της χώρας του.

Οι δράστες διέφυγαν με μία λευκή μοτοσικλέτα ενώ το θύμα τους μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εξέπνευσε.

Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μουσικού διαλείμματος της εκπομπής και έτσι δεν έγινε γνωστή στους ακροατές του Καρβάλιου παρά μόνο λίγα λεπτά αργότερα, όταν τους ανακοινώθηκε από έναν άλλον παρουσιαστή.

Σύμφωνα με έναν φίλο του θύματος, ο Καρβάλιου είχε δεχθεί πολλές απειλές στο παρελθόν λόγω των σχολίων που έκανε για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας του, ωστόσο δήλωνε ότι δεν φοβόταν και ότι θα συνέχιζε να κάνει το καθήκον του και να μεταδίδει την αλήθεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.