Αφγανιστάν – Περισσότεροι από 60 νεκροί σε επιθέσεις

Αφγανιστάν – Περισσότεροι από 60 νεκροί σε επιθέσεις

Σε θέατρο πολλαπλών επιθέσεων μετατράπηκε η Καμπούλ, με τον απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά τους 60.

Μέσα σε λιγότερες από 36 ώρες πραγματοποιήθηκαν 3 φονικές επιχειρήσεις με τελευταία στην βάση των αμερικανικών δυνάμεων στην αφγανική πρωτεύουσα, όπου σκοτώθηκε ένα μέλος της αποστολής του ΟΗΕ και 8 εργολάβοι.

Αμέσως μετά την βομβιστική επίθεση ένοπλοι άνοιξαν πυρ και σκοτώθηκαν ένας ΝΑΤΟϊκός στρατιώτης και δύο από τους δράστες.

Στην διάρκεια της περασμένης νύκτας 42 εκπαιδευόμενοι αστυνομικοί και πολίτες σκοτώθηκαν από καμικάζι, που πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην αστυνομική ακαδημία στην Καμπούλ.

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, ενώ το κύμα των επιθέσεων είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί της Παρασκευής με την έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού σε στρατιωτική βάση στην αφγανική πρωτεύουσα, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

BEST OF TOTHEMAONLINE