ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ Κούμας: Εξαπολύει πυρά προς ΟΚΥπΥ - «Μας αναγκάζουν να πάμε σε απεργία. Δεν είναι αδίκως» - Τι ζητάνε οι κυβερνητικοί γιατροί

Δρ Κούμας: Εξαπολύει πυρά προς ΟΚΥπΥ - «Μας αναγκάζουν να πάμε σε απεργία. Δεν είναι αδίκως» - Τι ζητάνε οι κυβερνητικοί γιατροί

Από τις 7:30 το πρωί ξεκίνησε η απεργία των κυβερνητικών ιατρών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι σήμερα Πέμπτη 11/5 το πρωί, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Δρ Σωτήρης Κούμας, ανέφερε πως «σε τεχνικό επίπεδο, δεν θα εξυπηρετηθούν οι ασθενείς, έχουν ανακοινωθεί τα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, και τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Στα ΤΑΕΠ θα εξυπηρετούνται τα άμεσα περιστατικά από τους γιατρούς των Πρώτων Βοηθειών και τους ειδικούς γιατρούς που εφημερεύουν. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Ερωτηθείς εάν ικανοποιεί η επιστολή του ΟΚΥπΥ προς τους γιατρούς ότι καλύπτονται από κρατική ασφάλεια μέχρι τέλος του χρόνου και δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ απάντησε πως «εγώ που είμαι δημόσιος υπάλληλος και έχω αποσπαστεί δεν με καλύπτει. Ο ΟΚΥπΥ θα πρέπει να αποδείξει ότι με καλύπτει αυτή η ασφάλεια».

Παράλληλα, έθεσε δύο ερωτήματα: τι έχει προκύψει και μας δίνει παράταση η Νομική Υπηρεσία και τι σημαίνει εγγύηση από το Κράτος; «Θέλουμε να μας δώσουν γραπτώς και τεκμηριωμένα τι ακριβώς ισχύει», τόνισε ο Δρ Κούμα.

Πρόσθεσε πως εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχουν κάνει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο όπως προνοεί ο νόμος και διερωτήθηκε γιατί δεν το έκαναν ακόμη. «Μας αναγκάζουν να πάμε σε απεργία. Να δούμε πως επηρεάζονται οι ασθενείς από τις δικές μας πράξεις, και να δούμε πόσο επηρεάζονται από αυτή την κατάσταση που υφίσταται στα δημόσια νοσηλευτήρια», κατέληξε ο Δρ Σωτήρης Κούμας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top