Χειροπέδες σε 36χρονο για την άφιξη 26 παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου

Χειροπέδες σε 36χρονο για την άφιξη 26 παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου

Στη σύλληψη 36χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την άφιξη σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 26 πρόσωπα.

Το σκάφος ανακόπηκε γύρω στις 2.30μ.μ. χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε σε αυτό επέβαιναν 19 άνδρες, τρεις γυναίκες και τέσσερις ανήλικοι.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με το σκάφος της Λ&Ν Αστυνομίας, στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, ενώ το σκάφος τους βυθίστηκε λόγω της κακής του κατάστασης.

Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι το σκάφος είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Συρίας, το βράδυ της 9ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφαλίστηκαν κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο 36χρονος, ο οποίος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι υπόλοιποι 25 επιβάτες, με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα».

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

*κεντρική φωτογραφία - αρχείο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Ποια μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο ΠτΔ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Μέτρα στήριξης της οικονομίας ανακοινώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο των επιπτώσεων που προκάλεσε ο πόλεμος στο Ιράν και το νέο κύμα αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου φαίνεται να σταθεροποιείται – προς το παρόν – κοντά στα 100 δολάρια.

BEST OF TOTHEMAONLINE