«Χουβαρντάδες» οι Ισραηλινοί τουρίστες - Ξόδεψαν €103,51 ημερησίως τον Φεβρουάριο

«Χουβαρντάδες» οι Ισραηλινοί τουρίστες - Ξόδεψαν €103,51 ημερησίως τον Φεβρουάριο

Σημαντική αύξηση κατά 42,9% σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό τον Φεβρουάριο του 2023, σε σύγκριση με τον περσινό Φεβρουάριο, ενώ κατά το πρώτο δίμηνο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 50,7%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών τα έσοδα από τον τουρισμό τον Φεβρουάριο του 2023 ανήλθαν σε €56,6 εκατομμύρια, σε σύγκριση με €39,6 εκ. τον αντίστοιχο μήνα του 2022, σημειώνοντας αύξηση 42,9%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε €102,2 εκ. σε σύγκριση με €67,8 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σημειώνοντας αύξηση 50,7%.

Μειώθηκε η κατά κεφαλή δαπάνη τον Φεβρουάριο

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, η κατά κεφαλή δαπάνη τουριστών τον Φεβρουάριο του 2023 ανέρχεται σε €475,39, σε σύγκριση με €550,10 τον Φεβρουάριο 2022, σημειώνοντας μείωση 13,6%.

Οι Βρετανοί τουρίστες (η μεγαλύτερη τουριστική αγορά με 27,2% του συνόλου των τουριστών τον Φεβρουάριο 2023) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €62,35 ημερησίως, ενώ οι Ισραηλινοί τουρίστες (η δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά κατά τον συγκεκριμένο μήνα με 12,8% του συνόλου) ξόδεψαν κατά μέσο όρο €103,51. Οι τουρίστες από την Ελλάδα (τρίτη μεγαλύτερη αγορά με 12,6%), ξόδεψαν €47,34 ημερησίως.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ανάλυση - Εκλογές Τουρκία: Οι δημοσκοπήσεις και οι προοπτικές για το Κυπριακό - Τι «ξημερώνει» η επόμενη μέρα

Αυτά είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Κύπρο μετά το τέλος της πανδημίας - Όσα ισχύουν για μάσκες, τεστ, κρούσματα και επαφές

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE