Ξέρατε ποια είναι; Γνωρίστε τη γυναίκα που σήκωσε το Ξίφος του Βασιλιά στην στέψη του Κάρολου

Ξέρατε ποια είναι; Γνωρίστε τη γυναίκα που σήκωσε το Ξίφος του Βασιλιά στην στέψη του Κάρολου

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα συμμετείχε στην τελετή στέψης του βασιλιά και μάλιστα σε «ρόλο» κλειδί.

Η Πενέλοπι Μαίρη Μόρντοντ ήταν – μετά τον Κάρολο – η απόλυτη σταρ της τελετής στέψης, καθώς μετέφερε το βαρύτιμο Sword of State - το «Κρατικό Ξίφος» που αντιπροσωπεύει στην τελετή τα υπόλοιπα βασιλικά ξίφη.

Η Μαίρη Μόρντοντ είναι πολιτικός και στρατιωτικός, που υπηρετεί ως Ηγέτης της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου και ως Λόρδος Πρόεδρος του Μυστικού Συμβουλίου της Αυτού Μεγαλειότητας, από τον Σεπτέμβριο του 2022, υπό την κυβέρνηση της Λιζ Τρας.

Το Μυστικό Συμβούλιο του μονάρχη απαρτίζεται ένα σώμα που περιλαμβάνει ανώτερους εκλεγμένους πολιτικούς και αξιωματούχους τελετών.

Μάλιστα. στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, η Πένι Μόρντοντ - υπό την ιδιότητα της Λόρδου Προέδρου του Μυστικού Συμβουλίου (Privy Council) - έγινε η πρώτη γυναίκα που προήδρευσε της ανακήρυξης του Καρόλου Γ΄ ως νέου Μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για να σηκώσει το Ξίφος - το τεράστιο σπαθί μήκους 1,21μ. που ζυγίζει σχεδόν 3,5 κιλά - η ίδια είπε ότι χρειάστηκε όλη η τεχνική και η δύναμη από την στρατιωτική της εκπαίδευση ενώ υποστηριζόταν μέσω μιας βάσης που στηριζόταν γύρω από τον λαιμό της.

Η Μόρντον είναι έφεδρος πλοίαρχος του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου και η μοναδική γυναίκα βουλευτής που είναι ενεργό μέλος του Βασιλικού Ναυτικού.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE