Στους δρόμους η Αστυνομία - Όσα θα ελέγχονται

Στους δρόμους η Αστυνομία - Όσα θα ελέγχονται

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας διαφώτισης και ελέγχου μηχανοκινήτων οχημάτων «ROADPOL», από αύριο Δευτέρα 08 Μαΐου, 2023 μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 14 Μαΐου, 2023 μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, θα διεξάγουν τροχονομικούς και μηχανικούς ελέγχους φορτηγών οχημάτων και λεωφορείων, με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων και την αύξηση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων θα ελέγχονται:

• Τα έγγραφα των οδηγών και των οχημάτων
• Η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα οχήματα
• Οι συσκευές περιορισμού ταχύτητας
• Οι ώρες οδήγησης/εργασίας
• Οι ταχογράφοι (αναλογικές και ψηφιακές συσκευές)
• Η μηχανική κατάσταση των οχημάτων.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία (2η για φέτος) θα διεξάγεται παράλληλα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, από τις χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας «Roadpol».

Η συγκεκριμένη εβδομάδα δράσεων (8-14 Μαΐου, 2023) περιλαμβάνει επίσης ενημέρωση για τους κινδύνους που προκαλούνται από τη μη συμμόρφωση των υπευθύνων φορτηγών και λεωφορείων με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά και εντατικοποίηση των τροχονομικών ελέγχων για παραβάσεις που διαπράττονται από οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE