Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενά, ο κ. Τατάρ ανέφερε πως από τη φωτιά χθες κάηκαν περισσότερα από 50 εκτάρια γης.
Η «αστυνομία» ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ως αποτέλεσμα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά στον Λιμνίτη προκλήθηκε λόγω των σπινθήρων σε κλαδιά δέντρου που ήρθαν σε επαφή με ηλεκτρικά καλώδια, εξαιτίας των δυνατών ανέμων, και έπεσαν σε ξερά χόρτα.
Ο κ. Τατάρ στη γραπτή του δήλωση πρόσθεσε ότι η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων. Σύμφωνα με τη δήλωση στην κατάσβεσή της βοήθησαν πέντε συνολικά πτητικά μέσα από την Τουρκία, την ΚΔ και ένα των «δυνάμεων ασφαλείας».
«Μετά την μεγάλη καταστροφή πέρυσι, είναι ευχάριστο να βλέπουμε το θετικό αποτέλεσμα και το πώς έγιναν οι παρεμβάσεις σε συντονισμό και στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ αρμοδίων και υπαλλήλων των δυνάμεων ασφαλείας, των ειρηνευτικών δυνάμεων, της αστυνομίας, της πολιτικής άμυνας και της πυροσβεστικής», ανέφερε ο κ. Τατάρ εννοώντας αυτούς τους οργανισμούς του ψευδοκράτους.
Ανέφερε επίσης ότι ο ειδικός του αντιπρόσωπος, Εργκιούν Ολγκούν, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για τις κρίσεις ζήτησε την παροχή πυροσβεστικού πτητικού μέσου από την «νότια Κύπρο» - κατά την έκφρασή του – κι αυτό δείχνει τη σημασία της συνεργασίας που τονίζει πάντα ο ίδιος, όπως είπε.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
LIVE: Στις κάλπες οι Συναγερμικοί – Συμπληρώνει την ηγετική πυραμίδα και βάζει πλώρη για ανανέωση ο ΔΗΣΥ
Επίσημα βασιλιάς ο Κάρολος - Ακούστηκε το «God save the king» - Φόρεσε την κορώνα και η Καμίλα
Νίκος Αναστασιάδης: «Ετεροχρονισμένα μυθεύματα» οι νέες αναφορές Παπαχαραλάμπους - Στη δημοσιότητα επιστολές
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του Περικλέους – Επικεντρώνονται στο Πεντάκωμο
Πόσοι εργαζόμενοι στην Κύπρο λαμβάναν μισθό κάτω και πάνω από 1.606 ευρώ - Στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια