Τερματίστηκε μεν ο παγκόσμιος συναγερμός για τον κορωνοϊό, οι κίνδυνοι δε παραμένουν

Τερματίστηκε μεν ο παγκόσμιος συναγερμός για τον κορωνοϊό, οι κίνδυνοι δε παραμένουν

Ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τερμάτισε το καθεστώς παγκόσμιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την COVID-19, ο ιός παραμένει επιβλαβής, και η Κίνα θα συνεχίσει να τον παρακολουθεί, ενώ αυξάνει τους εμβολιασμούς μεταξύ των ομάδων υψηλού κινδύνου, δήλωσε σήμερα κορυφαίος αξιωματούχος των κινεζικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Ο ΠΟΥ ήρε χθες το ύψιστο επίπεδο συναγερμού για την COVID-19, τρία και πλέον χρόνια μετά την κήρυξή του, λέγοντας ότι οι χώρες θα πρέπει να τώρα να διαχειρίζονται τον ιό παράλληλα με άλλες μολυσματικές ασθένειες.

Ο τερματισμός του καθεστώτος συναγερμού δεν σημαίνει ότι η COVID-19 θα εξαφανιστεί, αλλά ο αντίκτυπός της μπορεί τώρα να τεθεί αποτελεσματικά υπό έλεγχο, δήλωσε ο Λιανγκ Γουανιάν, επικεφαλής της ομάδας Κινέζων ειδικών για την αντιμετώπιση της COVID-19 υπό την εθνική Επιτροπή Υγείας, σε συνέντευξη που έδωσε στο κρατικό δίκτυο CCTV και που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η Κίνα θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, να αυξάνει τους εμβολιασμούς στις ευπαθείς ομάδες και να προσπαθεί να βελτιώσει τις δυνατότητες θεραπείας της COVID, δήλωσε ο Λιανγκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σχέδιο εμπρησμών φοβούνται οι Αρχές – Συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις στις πυρόπληκτες κοινότητες Λεμεσού

Σχέδιο εμπρησμών φοβούνται οι Αρχές – Συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις στις πυρόπληκτες κοινότητες Λεμεσού

Τρεις ημέρες μετά την πλήρη κατάσβεση των φονικών πυρκαγιών που σάρωσαν δασικές και κατοικημένες περιοχές της επαρχίας Λεμεσού, οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών και στήριξης των πληγέντων συνεχίζονται αδιάκοπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE