Λαβρόφ: «Εχθρική πράξη» η επίθεση drone στο Κρεμλίνο, θα απαντήσουμε με ενέργειες

Λαβρόφ: «Εχθρική πράξη» η επίθεση drone στο Κρεμλίνο, θα απαντήσουμε με ενέργειες

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως το επεισόδιο της Τετάρτης με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύθηκε εναντίον του Κρεμλίνου ήταν μια «εχθρική πράξη» και η Ρωσία θα απαντήσει με «συγκεκριμένες ενέργειες».

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι εκτοξεύει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εναντίον του Κρεμλίνου σε μια απόπειρα να σκοτώσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και υποστήριξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πίσω από τη φερόμενη επίθεση. Η Ουκρανία το έχει αρνηθεί και ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει τα ρωσικά «ψέματα».

«Είναι ξεκάθαρα μια εχθρική πράξη, είναι ξεκάθαρο πως οι τρομοκράτες του Κιέβου δεν θα μπορούσαν να το έχουν κάνει χωρίς τη γνώση των αφεντικών τους», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στην Ινδία.

«Δεν θα απαντήσουμε μιλώντας για 'casus belli' ή μη, θα απαντήσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες», πρόσθεσε.

Ο λατινικός όρος «casus belli» που χρησιμοποίησε ο Λαβρόφ σημαίνει «αιτία πολέμου» και χρησιμοποιείται για μια πράξη η οποία προσφέρει δικαιολογία για κήρυξη πολέμου. Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία βρίσκεται τώρα στο 15ο μήνα του, αν και η Μόσχα συνεχίζει να τον περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE