Η Ελλάδα αποπλήρωσε τόκους αξίας 186 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα αποπλήρωσε τόκους αξίας 186 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Η Ελλάδα αποπλήρωσε την Πέμπτη ποσό ύψους 186,3 εκατομμυρίων ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αποφεύγοντας μια νέα αθέτηση πληρωμών έναντι του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της οικονομίας της.

"Η Ελλάδα αποπλήρωσε τους τόκους οι οποίοι οφείλονταν στο ΔΝΤ σήμερα", ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου σε ανακοίνωσή του.

Μετά την αθέτηση πληρωμών της Ελλάδας έναντι του ΔΝΤ την 30ή Ιουνίου και στα μέσα Ιουλίου, ένα δάνειο των Ευρωπαίων επέτρεψε στην Αθήνα να εξοφλήσει τις καθυστερούμενες οφειλές της την 20ή Ιουλίου.

Συνολικά η Ελλάδα οφείλει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ 22 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του δανείου της, σύμφωνα με τον ιστότοπο του θεσμού. Η προσεχής πληρωμή, που ανέρχεται σε περίπου 306 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να γίνει την 1η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κρίσιμη Κυριακή στα κατεχόμενα - Οι ψευδοεκλογές και η επόμενη μέρα του Κυπριακού

Κρίσιμη Κυριακή στα κατεχόμενα - Οι ψευδοεκλογές και η επόμενη μέρα του Κυπριακού

Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες στα κατεχόμενα, για την ανάδειξη του νέου Τουρκοκύπριου ηγέτη, σε μια διαδικασία που-αν και παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου-αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, για τις ισορροπίες στο νησί.