Τη διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου συμφώνησαν Τσίπρας-Σίσι

Τη διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου συμφώνησαν Τσίπρας-Σίσι

Συμφωνήθηκε σήμερα μεταξύ του 'Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντελ Φατάχ ελ Σίσι, η διοργάνωση τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε πως η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Ωστόσο δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την επικείμενη τριμερή συναντηση.

Αυτές, είπε στο ΚΥΠΕ πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου, θα διευθετηθούν σύντομα.

Στη συνάντησή τους, στο περιθώριο των επίσημων εγκαινίων της νέας Διώρυγας Σουεζ, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και θέματα οικονομικής
συνεργασίας, όπως και της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια.

Αποφασίστηκε επίσης να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο συναντήσεις αξιωματούχων, προκειμένου να υποστηριχτεί η δραστηριοποίηση ελληνικών επιχειρήσεων στην περιοχή του Σουέζ. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE