Κινεζικό ή ουκρανικό το drone που επιτέθηκε στο Κρεμλίνο - Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών

Κινεζικό ή ουκρανικό το drone που επιτέθηκε στο Κρεμλίνο - Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών

Μια εικόνα λίγων δευτερολέπτων από ένα βίντεο: αυτή είναι η μόνη ένδειξη που έχουμε για τα drone που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά του Κρεμλίνου αργά τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

Το ενδιαφέρον των ειδικών επικεντρώνεται στις λεπτομέρειες της επιχείρησης και το είδος του drone που χρησιμοποιήθηκε.

 
Ο Σάμιουελ Μπένετ, ειδικός στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μίλησε στον Guardian, λέει ότι η επίθεση στο Κρεμλίνο προέρχεται από φορέα με υψηλού επιπέδου γνώσεις – όχι απαραίτητα ένα κράτος.

Το ιπτάμενο όχημα, αν κρίνουμε από το βίντεο, έχει λεπτά και σταθερά φτερά. Υποδεικνύει ο ειδικός το κινεζικό Mugin-5 που κοστίζει 9.500 δολάρια (περίπου 8.600 ευρώ).

Τα drone με σταθερά φτερά, προσθέτει ο ίδιος, έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και πετούν για περισσότερη ώρα από τα τετρακόπτερα (που είναι προσιτά και στους ιδιώτες). Θεωρητικά το Mugin-5 μπορεί να πετάξει επτά ώρες με ταχύτητα που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα την ώρα.

Να σημειωθεί ότι η Μόσχα απέχει περίπου 450 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Μια άλλη πιθανότητα συγκεντρώνει το ουκρανικό UJ-22, με παρόμοιες επιδόσεις με το κινεζικό.

Ωστόσο, η ποιότητα του βίντεο δεν αρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τον τύπο του drone.

Η Ουκρανία φέρεται εξάλλου να είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν drone για επιθέσεις στην Σεβαστούπολη, στην (κατεχόμενη από τους Ρώσους) Κριμαία, κατά τα τέλη Απριλίου. Ρωσικές πηγές είχαν αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε ένα σμήνος Mugin-5s.

Αναπάντητο ερώτημα (αν και μάλλον δεν θα βρει δημόσια απάντηση) είναι πώς και γιατί η αεράμυνα στη Μόσχα δεν κατάφερε να εντοπίσει και να εξουδετερώσει ένα δυνητικά επικίνδυνο drone παρά μόνο την τελευταία στιγμή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE