ΟΠΕΚ: «Η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει στην επανένωση της Κύπρου»

ΟΠΕΚ: «Η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει στην επανένωση της Κύπρου»

Το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επίτευξη του πρωταρχικού στόχου όλων των Κυπρίων, αυτού της επανένωσης του νησιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ ΟΠΕΚ για τα 19 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο ΟΠΕΚ, σημειώνει πως διαπιστώνει ότι «η ε/κ ηγεσία απεδείχθη κατώτερη των περιστάσεων, αδυνατώντας να αξιοποιήσει τις δυνατότητες, που προσφέρονται από τη συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ».

Επισημαίνει ότι «υπάρχουν ακόμα τα ευρωπαϊκά εργαλεία, δυνατότητες και ευκαιρίες, που μπορεί να αξιοποιηθούν στην αντιμετώπιση των ουσιαστικών πτυχών του κυπριακού προβλήματος, όπως τα ζητήματα ασφάλειας, της ενότητας του κράτους στη βάση των θεμελιωδών ευρωπαϊκών ελευθεριών, θέματα,) που συνδέονται με την ανάπτυξη, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, την οικονομική σταθερότητα και πρόοδο σε ένα επανενωμένο νησί».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE