Δρομολογείται η δημιουργία Φυλακών Ανηλίκων - Σύντομα στο Υπ. Δικαιοσύνης το κανονιστικό πλαίσιο

Δρομολογείται η δημιουργία Φυλακών Ανηλίκων - Σύντομα στο Υπ. Δικαιοσύνης το κανονιστικό πλαίσιο

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα βρίσκεται σύντομα το κανονιστικό πλαίσιο, που θα διέπει τη λειτουργία του πρώτου χώρου κράτησης ανήλικων παραβατών στην Κύπρο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η διαδικασία για τη δημιουργία Φυλακών Ανηλίκων έχει δρομολογηθεί, ενώ είναι θέμα χρόνου να προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός, προκειμένου ο χώρος να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποτάθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ώστε να ετοιμάσει κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο όταν παραληφθεί, θα σταλεί άμεσα για νομοτεχνικό έλεγχο.

Ακολούθως, με την ολοκλήρωση του νομοτεχνικού ελέγχου, θα σταλεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και έπειτα στη Βουλή των Αντιπρόσωπων για ψήφισή του σε νόμο.

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι γίνονται σκέψεις ο χώρος να δημιουργηθεί στην επαρχία Λευκωσίας ή Λάρνακας.

Σύμφωνα με τους κρατικούς σχεδιασμούς, η διαχείριση του κέντρου θα γίνεται από ιδιώτη, ωστόσο, την ευθύνη της λειτουργίας του θα έχει το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αρχικά, στο χώρο θα υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι δέκα ανηλίκων, ωστόσο, σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής σχεδιασμούς, θα υπάρχει μελλοντικά δυνατότητα επέκτασης της χωρητικότητάς του στα 25 άτομα.

Σημειώνεται ότι στον χώρο θα κρατούνται παιδιά ηλικίας 16 έως 21 ετών, τα οποία θα καταδικάζονται από το Δικαστήριο Παιδιών σε ποινή κράτησης, για αδίκημα που διέπραξαν πριν από το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στάρμερ: Ευχαριστεί τον ΠτΔ για στήριξη στην επαναρρύθμιση σχέσεων με την Ευρώπη

Στάρμερ: Ευχαριστεί τον ΠτΔ για στήριξη στην επαναρρύθμιση σχέσεων με την Ευρώπη

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για τη στήριξή του όσον αφορά την επαναρρύθμιση της σχέσης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρώπης αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου στο Λονδίνο για τη συνάντηση των δυο ηγετών την Τετάρτη, στη βρετανική πρωτεύουσα.

BEST OF TOTHEMAONLINE