H Βρετανία απομάκρυνε σχεδόν 900 ανθρώπους από το Σουδάν

H Βρετανία απομάκρυνε σχεδόν 900 ανθρώπους από το Σουδάν

Η Βρετανία είχε απομακρύνει 897 ανθρώπους από το Σουδάν με οκτώ βρετανικές πτήσεις έως τις 18:00 της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσουν περισσότερες, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Λονδίνο ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Τζάιλς Λέβερ, ο πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου στο Σουδάν, μετεγκαταστάθηκε στη γειτονική Αιθιοπία αφότου έκλεισε προσωρινά η πρεσβεία του στη σπαρασσόμενη από τη σύγκρουση ανατολικοαφρικανική χώρα.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Σουδάν μέσα σε σχεδόν δύο εβδομάδες σύγκρουσης και η Βρετανία, όπως και άλλες χώρες, απομακρύνουν πολίτες τους από τη χώρα αυτή.

Το Λονδίνο ζητεί από τις εμπόλεμες πλευρές στη χώρα να παραταθεί η εκεχειρία 72 ωρών που πρόκειται να λήξει αργότερα απόψε, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δίνει λύση στο συντονισμό για πυρκαγιές ο ΠτΔ - Μετονομάζεται το ΥΠΕΣ - Ποιες νέες εξουσίες αναλαμβάνει

Δίνει λύση στο συντονισμό για πυρκαγιές ο ΠτΔ - Μετονομάζεται το ΥΠΕΣ - Ποιες νέες εξουσίες αναλαμβάνει

Την απόφαση όπως οι αρμόδιες Υπηρεσίες με ευθύνη τη διαχείριση κρίσεων υπαχθούν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα μετονομαστεί σε Υπουργείο Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE