Κατ'αρχήν συμφωνία για κήρυξη μεσαιωνικού τμήματος Αμμοχώστου σε μνημείο της Ουνέσκο

Κατ'αρχήν συμφωνία για κήρυξη μεσαιωνικού τμήματος Αμμοχώστου σε μνημείο της Ουνέσκο

Σε κατ' αρχήν συμφωνία για κήρυξη του μεσαιωνικού τμήματος της κατεχόμενης Αμμοχώστου σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, φέρεται να κατέληξαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί.

Οπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Εσπεν Μπάρθ Άιντα, ο οποίος περιόδευσε στην Αμμόχωστο, ενημέρωσε σχετικά μέλη της δικοινοτικής πρωτοβουλίας για την κατεχόμενη πόλη.
Διευκρίνισε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε εκτενώς στις διαπραγματεύσεις, αλλά υπάρχει συμφωνία, όπως η παλαιά εντός των τειχών πόλη πρέπει να τύχει προστασίας απο την Ουνέσκο.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο κοινότητες και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι έτοιμες να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Ενδιαφέρον να συνεισφέρει επέδειξε ανεπίσημα και η Γερμανική πρεσβεία στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έρχονται ανακοινώσεις»: Προανήγγειλε εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το Παρίσι

«Έρχονται ανακοινώσεις»: Προανήγγειλε εξελίξεις στο Κυπριακό ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το Παρίσι

Τις επόμενες των ημερών θα ακούσουμε και άλλες ειδήσεις που θα αποδεικνύουν την κινητικότητα που υπάρχει για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE