Τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν: «Δεν έγινε διαπραγμάτευση» - Πότε η συνάντηση με Ολγκίν
Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Έρχιουρμαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Themaonline, το πρωί της Παρασκευής (28/4) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών, στην οποία ο Υπουργός Εργασίας θα καταθέσει συμβιβαστική πρόταση, με στόχο να υπάρξει μια ισορροπημένη συμφωνία για το θέμα της καταβολής της ΑΤΑ.
Όπως επιβεβαίωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας, η συμφωνία θα βρίσκεται εντός του πλαισίου που έθεσε η νέα Κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι να μην καταργηθεί ο θεσμός της ΑΤΑ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Παναγιώτου, η καταβολή της ΑΤΑ στο 100% δεν είναι δυνατή αυτή την στιγμή ενώ επεσήμανε ότι πρέπει να ανανεωθεί και η υφιστάμενη συμφωνία.
Κληθείς να απαντήσει αν η πρόταση θα αφορά την αύξηση του ποσοστού καταβολής της ΑΤΑ, ο Υπουργός δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι η πρόταση θα είναι δίκαιη, ισορροπημένη και κατανοητή.
Σημειώνεται ότι η υφιστάμενη συμφωνία προβλέπει την καταβολή της ΑΤΑ μόνο στο 50% της μεταβολής του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
Από πλευράς τους οι συντεχνίες ζητούν την επαναφορά της στο 100%, ωστόσο εργοδότες ζητούν την κατάργηση του θεσμού.
Μοτοσικλέτα χτύπησε σκύλο στη Λεμεσό και απεβίωσε - Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ο 29χρονος οδηγός
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




