Απέτυχε η προσεδάφιση της ιαπωνικής αποστολής Hakuto-R στη Σελήνη

Απέτυχε η προσεδάφιση της ιαπωνικής αποστολής Hakuto-R στη Σελήνη

Η ιαπωνική start-up εταιρεία ispace, που επιχειρούσε την πρώτη ιδιωτική προσσελήνωση διαστημικού σκάφους, έχασε την επαφή μαζί του και η αποστολή πιστεύεται ότι απέτυχε, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της.

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο της αποστολής Hakuto-R Mission 1 (M1) ήταν προγραμματισμένο να προσσεληνωθεί στις 19:40 (ώρα Ελλάδας). Είχε εκτοξευθεί τον Δεκέμβριο από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας με πύραυλο της ιδιωτικής εταιρείας SpaceX.

Σύμφωνα με την εταιρεία χάθηκε η επαφή μαζί του τη στιγμή της προσσελήνωσης.

«Θεωρούμε ότι δεν καταφέραμε την προσσελήνωση», δήλωσε ο Τακέσι Χακαμάντα, ιδρυτής και επικεφαλής της ispace. «Οι μηχανικοί μας θα συνεχίσουν να αναλύουν την κατάσταση», πρόσθεσε.

Η επιτυχής προσσελήνωση του M1 θα ήταν μια καλοδεχούμενη είδηση για την ιαπωνική διαστημική τεχνολογία που τα τελευταία χρόνια έχει βιώσει πολλές αντιξοότητες.

Το Τόκιο έχει πάντως μεγάλες φιλοδοξίες και στοχεύει να στείλει Ιάπωνες αστροναύτες στη Σελήνη μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

«Φρένο» από τα κόμματα του Κέντρου στην ιδέα συνένωσης που προωθεί το ΔΗΚΟ - Καταθέτει προτάσεις ο Νικόλας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής

Την ώρα που το ΔΗΚΟ ανοίγει επίσημα τη συζήτηση για το μέλλον του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, τα υπόλοιπα κόμματα που θεωρητικά θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία συνένωσης ή στενότερης συνεργασίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικά, αν όχι αρνητικά, απέναντι στο εγχείρημα που προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE