LIKE ONLINE

Τι κι αν είναι 101 ετών, συνεχίζει να ψαρεύει αστακούς - «Για μένα δεν είναι σκληρή δουλειά» - Δείτε βίντεο

Τι κι αν είναι 101 ετών, συνεχίζει να ψαρεύει αστακούς - «Για μένα δεν είναι σκληρή δουλειά» - Δείτε βίντεο

Το Μέιν είναι γεμάτο ψαροκάικα που βγάζουν φρέσκους αστακούς, αλλά μια βάρκα ξεχωρίζει από τις άλλες γιατί έχει ως επιβάτη μια γυναίκα 101 ετών. Η Virginia Oliver άρχισε να ασχολείται με το ψάρεμα όταν ήταν οκτώ ετών, λίγο πριν από το Μεγάλο Κραχ, και παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα, τις τελευταίες δεκαετίες με τη βοήθεια του γιου της, του 78χρονου πλέον Max.

«Μεγάλωσα έτσι. Για μένα δεν είναι σκληρή δουλειά. Μπορεί να είναι για άλλους, αλλά όχι για εμένα» λέει σε νέο άρθρο που της αφιέρωσε η εφημερίδα «Boston Globe». Οι δημοσιογράφοι την ακολουθούν στη διάρκεια μιας τυπικής εργάσιμης μέρας, η οποία αρχίζει γύρω στις 7 το πρωί, μέσα στην ομίχλη, που σιγά σιγά αραιώνει. Η μόνη διαφορά από τις υπόλοιπες είναι ότι η Oliver έχει φορέσει μέικαπ και σκουλαρίκια για τη φωτογράφιση.

Και υπεραιωνόβια και γυναίκα

Η μόνη περίοδος της ζωής της που απείχε από το ψάρεμα ήταν όταν έγινε μητέρα, οπότε αφιερώθηκε στην ανατροφή των τεσσάρων παιδιών της. Όταν τα παιδιά της μεγάλωσαν, επέστρεψε στη θάλασσα, πρώτα με τον σύζυγό της, ο οποίος πέθανε πριν από 15 χρόνια, και μετά με τον γιο της.

«Όταν πρωτοξεκίνησα, ήμουν η μοναδική γυναίκα στο επάγγελμα», θυμάται. «Βγαίναμε στη θάλασσα με τον άντρα μου ό,τι καιρό κι αν είχε. Σήμερα όμως δεν υπάρχουν πολλοί αστακοί. Τους περισσότερους τούς έχουν ψαρέψει, όπως έχει γίνει με όλα τα ψάρια».

Ο ρόλος της πλέον είναι να μετράει το μέγεθός τους, όταν βγαίνουν από τη θάλασσα, και να ξαναρίχνει στον ωκεανό όσους είναι υπερβολικά μικροί. Σε ένα τέτοιο στιγμιότυπο την έχει απαθανατίσει και ο φωτογράφος. «Παλιά τους κουβαλούσαμε με τα χέρια», προσθέτει. «Νομίζω ότι καμία δουλειά δεν είναι όπως ήταν κάποτε».

Δείτε τη Virginia Oliver επί το έργον:

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top