Απεγκλωβίστηκαν άλλοι επτά Έλληνες από το Σουδάν

Απεγκλωβίστηκαν άλλοι επτά Έλληνες από το Σουδάν

Ακόμα επτά Έλληνες και απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στον Ολλανδό ομόλογό του, Wopke Hoekstra, για τη βοήθεια της χώρας του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους.

Σήμερα, Τετάρτη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναμένεται να ενημερώσει τα κόμματα για την κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν.

Σημειώνεται ότι έως αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Τζιμπουτί βρίσκονταν 28 Έλληνες. Την Κυριακή απεγκλωβίστηκαν περίπου 13 Έλληνες μεταξύ των οποίων και οι δύο τραυματίες που χτυπήθηκαν έξω από τη Μητρόπολη στο Χαρτούμ. Ο ένας από τους δύο Έλληνες τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, διότι ο τραυματισμός του από θραύσματα στην κοιλιά έχει επιδεινωθεί από υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά οι Έλληνες που σχεδιάζεται να απομακρυνθούν από το Σουδάν ανέρχονται σε 100, μαζί με τις οικογένειές τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ομαδικό call από το Προεδρικό: Λακκότρυπης και Χαραλάμπους σε συνομιλία με μαϊμού επενδυτή - Κατάθεση έδωσε και ο Χρυσοχόος

Ομαδικό call από το Προεδρικό: Λακκότρυπης και Χαραλάμπους σε συνομιλία με μαϊμού επενδυτή - Κατάθεση έδωσε και ο Χρυσοχόος

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκότρυπης συμμετείχε σε κοινή βιντεοκλήση μέσω Zoom με τον πρώην διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, και έναν δήθεν Ρουμάνο επενδυτή, ο οποίος φέρεται να μην είναι υπαρκτό πρόσωπο.