Πήγε στο αεροδρόμιο με τσιγάρα από τα κατεχόμενα - «Άδειασε» τους λογαριασμούς του για να τον αφήσουν

Πήγε στο αεροδρόμιο με τσιγάρα από τα κατεχόμενα - «Άδειασε» τους λογαριασμούς του για να τον αφήσουν

Στην κατάσχεση αδασμοαφορολόγτων καπνικών προϊόντων προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Πάφου ενώ ο επιβάτης, στις αποσκευές του οποίου φέρεται να βρέθηκαν τα προϊόντα, αφού κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στις  21 Απριλίου 2023, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων στο Αεροδρόμιο Πάφου, εντόπισαν στις αποσκευές επιβάτη, που θα αναχωρούσε με προορισμό αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, 549 συσκευασίες των 50 γραμμαρίων καπνού, 10 συσκευασίες των 200 τεμαχίων τσιγάρων και 3 συσκευασίες των 20 τεμαχίων τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος, το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας.

Ο ύποπτος παραδέχτηκε ότι αγόρασε τα αδασμοαφορολόγητα καπνικά προϊόντα από τις κατεχόμενες περιοχές στις οποίες η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο και τα μετέφερε παράνομα στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό τη μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθως αυτός συνελήφθη για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα, ενώ τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση. Την επόμενη μέρα ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, όπου αποφασίστηκε η τριήμερη προσωποκράτησή του.

Αργότερα, αφού έγινε αποδεκτό αίτημά του για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων, με την καταβολή του χρηματικού ποσού των €11.000 και την εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων, ο επιβάτης αφέθηκε ελεύθερος.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE